Miért fontos az alvázvédelem?

Az alvázvédelem fontosságáról, folyamatáról, mennyi ideig tart, és minden amit fontos tudni a kezelésről.

Az alvázvédelem a mai napig sok autótulajdonos szemében nem más, mint egy fölösleges pénzköltés. A valóság azonban pont az ellentéte, a rendszeres alvázvédelem nagyon fontos, arról nem beszélve, hogy hosszútávon ez a költséghatékony megoldás, amellyel akár 10-15 évvel is megtudjuk hosszabbítani autónk alvázánák épségét.

Miért fontos a rendszeres alvázvédelem?

Erre a kezelésre azért van nagy szükség, mert az autók alvázának anyaga továbbra is fémből készül, ami előbb-utóbb elkezd korrodálni, ami először még ugyan könnyedén kezelhető, viszont idővel ez már hatalmas alvázkárokat okoz, ahol a javítás nem csak sok időt vesz igénybe, hiszen nagy károk kilakatolása nem félórás munka, de még a tulajdonos zsebéből is súlyos tízezreket vesz ki, mert nincs az a szakember, aki ezt “baráti” áron javítaná a sérülés súllyossága, és a munkaidő miatt. Ezért fontos, hogy autónkat folyamatosan átkell nézetni, és rendszeres kezelni kell az alvázát, mert ezzel a fölöslegesnek tűnő kezeléssel akár 10 évvel is megtudjuk hosszabbítani autónk alvázát.

A másik kérdés ami rendszeresen felmerül, hogy mikor, mennyi időnként érdemes elvégezni az alvázvédelmi kezelést?!

Erre nincs tökéletes válasz, de nagy általánosságban elmondható, hogy 3-4 évente
erősen ajánlott, mert ennyi idő alatt egy jóminőségű anyag biztosan képes védeni, és
ismétléssel értelemszerűen ezt megtudjuk hosszabbítani.

Mennyi idő alatt készül el?

Általában 3 nap szükséges a kezelés elvégzésére.
Erre azért van szükség, mert amikor megérkezik az autó az első folyamat az alvázmosás, amit teljesen megkell szárítani utána, hiszen a vizes alvázra nem tudjuk ráfújni az alvázvédőt. Ha ez megvan, következik az alvázfújás, ami után szintén a száradási folyamat következik, ami normál körülmények között is minimum 24 óra.

Amennyiben kérdésed van, vagy szeretnéd autód alvázát biztonságban tudni, az elérhetőségek egyikén tudsz érdeklődni, időpontot foglalni.